Senapsströmming
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 6

Kockskolan:

 

Så läggs sill in >

 

 

Om Clostridium botulinum

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Senapsströmming

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 314

Kcal / portion: 366

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2197 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 23%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 117 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så läggs sill in > Äts ej

Om Clostridium botulinum Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (10 min + 10 tim )

  1. Rensa och skär strömmingen i skivor. Blanda vatten, ättikssprit och salt i en skål. Lägg i filéerna och låt stå kallt i cirka 4 timmar.
  2. Blanda socker, dill, senap och äggulor i en skål och rör tills sockret har löst sig.
    Rör ner lite olja i taget. Tillsätt strömming, salt, peppar och vinäger.
  3. Låt stå kallt över natt före servering.

Kockens kommentar

Obs! Spara inte sillen i många dagar. Att lägga in färsk sill själv är vanskligt. Har man för lite salt, syra eller dylikt vid inläggningar kan ett dödligt gift utvecklas. Läs mer: Matförgiftningar > Clostridium botulinum.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem