Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 314

Kcal / portion: 366

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2197 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 23%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så läggs sill in > Äts ej
Om Clostridium botulinum Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (10 min + 10 tim )
- Rensa och skär strömmingen i skivor. Blanda vatten, ättikssprit och salt i en skål. Lägg i filéerna och låt stå kallt i cirka 4 timmar.
- Blanda socker, dill, senap och äggulor i en skål och rör tills sockret har löst sig.
Rör ner lite olja i taget. Tillsätt strömming, salt, peppar och vinäger. - Låt stå kallt över natt före servering.
Kockens kommentar
Obs! Spara inte sillen i många dagar. Att lägga in färsk sill själv är vanskligt. Har man för lite salt, syra eller dylikt vid inläggningar kan ett dödligt gift utvecklas. Läs mer: Matförgiftningar > Clostridium botulinum.