Asiatisk kyckling med bambuskott
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Om wokning >

 

 

Så wokas kyckling >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Asiatisk kyckling med bambuskott

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 127

Kcal / portion: 635

GBR (GI) / port: 11

Recept: 2539 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 4%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 501 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om wokning > Äts ej

Så wokas kyckling > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Rengör purjolök och svamp. Skala morot. Skiva purjolök, morot, champinjoner och bambuskott. Ansa och finhacka chili. Strimla köttet.
  2. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  3. Hetta upp olja i (wok-)panna. Stek nötterna några minuter under omröring. Tag upp dem och lägg på hushållspapper.
  4. Tillsätt mer olja och stek köttet på ett par minuter under omrörning. Lägg ut på papper.
  5. Stek svamp och morötter ett par minuter. Tillsätt lök, chili och bambuskott. Fräs ett par minuter till under omrörning.
  6. Woka: Rör ut mjöl i vattnet. Tillsätt fond, soja, lite salt och peppar. Häll i pannan. Tillsätt kött och nötter. Låt allt bli varmt.

Kockens kommentar

Kycklingfiléerna kan bytas ut mot andra kycklingdelar. I stället för valnötskärnor passar jordnötter bra till asiatiskt mat.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem