
Asiatisk kyckling med bambuskott
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 127

Kcal / portion: 635

GBR (GI) / port: 11
Recept: 2539 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 4%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
- Rengör purjolök och svamp. Skala morot. Skiva purjolök, morot, champinjoner och bambuskott. Ansa och finhacka chili. Strimla köttet.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Hetta upp olja i (wok-)panna. Stek nötterna några minuter under omröring. Tag upp dem och lägg på hushållspapper.
- Tillsätt mer olja och stek köttet på ett par minuter under omrörning. Lägg ut på papper.
- Stek svamp och morötter ett par minuter. Tillsätt lök, chili och bambuskott. Fräs ett par minuter till under omrörning.
- Woka: Rör ut mjöl i vattnet. Tillsätt fond, soja, lite salt och peppar. Häll i pannan. Tillsätt kött och nötter. Låt allt bli varmt.
Kockens kommentar
Kycklingfiléerna kan bytas ut mot andra kycklingdelar. I stället för valnötskärnor passar jordnötter bra till asiatiskt mat.
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel