Grön pastasallad
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Om pasta >

 

 

Om dekorativ pasta >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grön pastasallad

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 138

Kcal / portion: 499

GBR (GI) / port: 12

Recept: 1997 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 7%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 361 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om pasta > Äts ej

Om dekorativ pasta > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Koka upp vatten i 2 kastruller. Ansa grönsaker. Snoppa sockerärter. Skär det gröna i mindre bitar. Finriv citronskal (det gula, ej vitt kött), pressa citronsaft.
  2. Koka pasta enligt anvisning på paketet. Låt rinna av väl. Tillsätt lite olja.
  3. Förväll (koka) grönsakerna i 2 minuter. Ta ur och skölj dem hastigt i kallt vatten. Låt rinna av och torka med hushållspapper.
  4. Dressing: Blanda citronjuice+skal med gräddfil och resten av oljan. Rör om väl eller skaka ordentligt i en burk. Smaka av med salt och peppar.
  5. Blanda pasta och grönsaker. Häll på sås. Klipp över körvel eller persilja.

Kockens kommentar

Vill man ha en fastare sås kan man byta ut gräddfil mot crême fraiche.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem