Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 138

Kcal / portion: 499

GBR (GI) / port: 12
Recept: 1997 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 7%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Koka upp vatten i 2 kastruller. Ansa grönsaker. Snoppa sockerärter. Skär det gröna i mindre bitar. Finriv citronskal (det gula, ej vitt kött), pressa citronsaft.
- Koka pasta enligt anvisning på paketet. Låt rinna av väl. Tillsätt lite olja.
- Förväll (koka) grönsakerna i 2 minuter. Ta ur och skölj dem hastigt i kallt vatten. Låt rinna av och torka med hushållspapper.
- Dressing: Blanda citronjuice+skal med gräddfil och resten av oljan. Rör om väl eller skaka ordentligt i en burk. Smaka av med salt och peppar.
- Blanda pasta och grönsaker. Häll på sås. Klipp över körvel eller persilja.
Kockens kommentar
Vill man ha en fastare sås kan man byta ut gräddfil mot crême fraiche.