
Svensk Caesarsallad helt enkelt
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 213

Kcal / portion: 403

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1612 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 14%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min + 15 min )
- Riv eller hyvla parmesanost. Riven ost kan till exempel blandas i dressingen.
- Blanda dressingingredienserna.
- Skölj och riv sallad i mindre bitar. Lägg salladen i en skål och häll över dressingen strax före servering. Blanda väl.
- Lägg upp och garnera med krutonger, gräslök och parmesan.
- Med fördel kan man (som på bilden) göra salladen lite matigare med lite köttrester.
- Servera gärna med ett gott bröd till.
Kockens kommentar
Detta är en försvenskad variant av originalet, som uppfanns av Caesar Cardini år 1924, som drev en restaurang i Tijuana i norra Mexico. Jfr: Caesarsallad - original.