Svensk Caesarsallad helt enkelt
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Citronjuice

1.0 

msk

Ägg

1.0 

styck

Salt och svartpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Svensk Caesarsallad helt enkelt

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 213

Kcal / portion: 403

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1612 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 14%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 189 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Citronjuice 1.0 msk 0%

Ägg 1.0 styck 4%

Salt och svartpeppar 0%

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (15 min + 15 min )

  1. Riv eller hyvla parmesanost. Riven ost kan till exempel blandas i dressingen.
  2. Blanda dressingingredienserna.
  3. Skölj och riv sallad i mindre bitar. Lägg salladen i en skål och häll över dressingen strax före servering. Blanda väl.
  4. Lägg upp och garnera med krutonger, gräslök och parmesan.
  5. Med fördel kan man (som på bilden) göra salladen lite matigare med lite köttrester.
  6. Servera gärna med ett gott bröd till.

Kockens kommentar

Detta är en försvenskad variant av originalet, som uppfanns av Caesar Cardini år 1924, som drev en restaurang i Tijuana i norra Mexico. Jfr: Caesarsallad - original.

ALTERNATIV

Caesarsallad original

Hemmagjorda brödkrutonger

Hemmagjord caesardressing

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem