
Grön ärtpuré med pepparrotsfraiche (grön ärtsoppa)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 124

Kcal / portion: 499

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1997 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 10%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Tillbehör:
Creme fraiche 4.0 dl 65%
Pepparrot nyriven 3.0 msk 1%
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (20 min )
- Häll ärter och vatten i en kastrull. Koka upp, låt sjuda på låg värme i 10 minuter.
- Riv under tiden pepparrot och blanda den med crème fraiche.
- Ta av kastrullen från spisen. Vispa ner stärkelsemjöl och en klick smör. Mixa soppan med mixerstav eller i matberedare.
- Låt soppan sjuda på låg värme i 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och citron. Servera med en klick pepparrotsfraiche.
Kockens kommentar
Puré egentligen = mos, men används även för att beteckna tjockare soppa.