Grön ärtpuré med pepparrotsfraiche (grön ärtsoppa)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tillbehör:

 

Creme fraiche

4.0 

dl

Pepparrot nyriven

3.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Grön ärtpuré med pepparrotsfraiche (grön ärtsoppa)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 124

Kcal / portion: 499

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1997 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 10%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 402 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Tillbehör:

Creme fraiche 4.0 dl 65%

Pepparrot nyriven 3.0 msk 1%

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Häll ärter och vatten i en kastrull. Koka upp, låt sjuda på låg värme i 10 minuter.

  2. Riv under tiden pepparrot och blanda den med crème fraiche.

  3. Ta av kastrullen från spisen. Vispa ner stärkelsemjöl och en klick smör. Mixa soppan med mixerstav eller i matberedare.

  4. Låt soppan sjuda på låg värme i 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och citron. Servera med en klick pepparrotsfraiche.

Kockens kommentar

Puré egentligen = mos, men används även för att beteckna tjockare soppa.

PASSAR TILL

Ostsmörgås

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem