
Ungsgratinerade tomater
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 64

Kcal / portion: 163

GBR (GI) / port: 2
Recept: 650 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 4%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnen till 200°C.
- Dela tomaterna på hälften och lägg dem i en ugnsfast form. Pensla med olivolja under och ovanpå tomathalvorna. Sätt in dem i ugnen och grädda i 5 minuter.
- Tag ut tomaterna och pensla på ännu ett lager med olivolja och strö över salt, peppar, persilja och ströbröd. Låt grädda i ytterligare cirka 10 minuter (tills de fått en fin gyllenbrun färg).
- De grillade tomaterna passar bra att servera till både fisk- och kötträtter.
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
- (Salladsförrätter >)
- (Salladssås, dressing >)
- Salsasallader ¤
- Kål- och råkostsallader ¤
- Kokta grönsaker
- Kokta rotfrukter
- Grön mousse, puré, paté
- Stuvat grönt
- Grönt i ugn
- Stekt, wokad grönt
- Grillat grönt
- Friterat grönt
- (Röror till mat & smörgås >)
- (Inlagt- & marinerat >)
- (Geléer & fruktinläggn. >)