Ungsgratinerade tomater
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om gratänger >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Ungsgratinerade tomater

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 64

Kcal / portion: 163

GBR (GI) / port: 2

Recept: 650 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 4%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 255 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om gratänger > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Sätt ugnen till 200°C.
  2. Dela tomaterna på hälften och lägg dem i en ugnsfast form. Pensla med olivolja under och ovanpå tomathalvorna. Sätt in dem i ugnen och grädda i 5 minuter.
  3. Tag ut tomaterna och pensla på ännu ett lager med olivolja och strö över salt, peppar, persilja och ströbröd. Låt grädda i ytterligare cirka 10 minuter (tills de fått en fin gyllenbrun färg).
  4. De grillade tomaterna passar bra att servera till både fisk- och kötträtter.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem