Ungsgratinerade tomater
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 64
            Kcal / portion: 163
            GBR (GI) / port: 2
Recept: 650 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 4%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnen till 200°C.
 - Dela tomaterna på hälften och lägg dem i en ugnsfast form. Pensla med olivolja under och ovanpå tomathalvorna. Sätt in dem i ugnen och grädda i 5 minuter.
 - Tag ut tomaterna och pensla på ännu ett lager med olivolja och strö över salt, peppar, persilja och ströbröd. Låt grädda i ytterligare cirka 10 minuter (tills de fått en fin gyllenbrun färg).
 - De grillade tomaterna passar bra att servera till både fisk- och kötträtter.
 
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
 - (Salladsförrätter >)
 - (Salladssås, dressing >)
 - Salsasallader ¤
 - Kål- och råkostsallader ¤
 - Kokta grönsaker
 - Kokta rotfrukter
 - Grön mousse, puré, paté
 - Stuvat grönt
 - Grönt i ugn
 - Stekt, wokad grönt
 - Grillat grönt
 - Friterat grönt
 - (Röror till mat & smörgås >)
 - (Inlagt- & marinerat >)
 - (Geléer & fruktinläggn. >)