Enkel grönsaksraita, indisk yoghurtsås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 6

Sås till stekt fisk >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

Sås till grönsaker, ägg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Enkel grönsaksraita, indisk yoghurtsås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 68

Kcal / portion: 85

GBR (GI) / port: 0

Recept: 512 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 5%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 0%

Portionsvikt: 126 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Sås till stekt fisk > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

Sås till grönsaker, ägg > Äts ej

...

Skapat av
Pia, Kockskolan

Tillagning (10 min )

  1. Dela tomaterna och gröp ur innanmätet. Dela gurkan och gröp ur det lösa köttet. Skär de fasta delarna i fina tärningar.
  2. Blanda grönsakerna med yoghurt. Smaka av med kryddor.
  3. Garnera med finhackad gräslök. Serveras kyld.

Kockens kommentar

En enkel röra med syrlig yoghurt som bas. Variera ingående grönsaker och kryddor efter egen smak och beroende på tillgång. Raita är en indisk yoghurtsås, svalkande till heta rätter. Läs mer > Om vita såser.

 

Passar till

Fiskburgare

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem