
Enkel grönsaksraita, indisk yoghurtsås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 68

Kcal / portion: 85

GBR (GI) / port: 0
Recept: 512 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 5%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Sås till stekt fisk > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
Sås till grönsaker, ägg > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Pia, Kockskolan
Tillagning (10 min )
- Dela tomaterna och gröp ur innanmätet. Dela gurkan och gröp ur det lösa köttet. Skär de fasta delarna i fina tärningar.
- Blanda grönsakerna med yoghurt. Smaka av med kryddor.
- Garnera med finhackad gräslök. Serveras kyld.
Kockens kommentar
En enkel röra med syrlig yoghurt som bas. Variera ingående grönsaker och kryddor efter egen smak och beroende på tillgång. Raita är en indisk yoghurtsås, svalkande till heta rätter. Läs mer > Om vita såser.
Passar till
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)