Lammracks med saffranscouscous
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Så lagas lammracks >

 

 

Om glasyr, glasering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Lammracks med saffranscouscous

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 90

Kcal / portion: 487

GBR (GI) / port: 8

Recept: 1946 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 2%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 542 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Så lagas lammracks > Äts ej

Om glasyr, glasering > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Sätt ugnen på 200ºC.
  2. Förbered: Låt köttet bli rumstempererat. Stick in en stektermometer. Skala och finhacka vitlök. Grovhacka lök. Gnid in köttet med lite olja, vitlök, salt, peppar och rosmarin.
  3. Tillbehör: Lägg löken i långpanna. Droppa över lite olja och sätt in mitt i ugnen i 10 minuter.
  4. Skär grönsakerna i stora bitar. Blanda in allt i långpannan. Häll på lite olja, salta och peppra. Sätt i ugn i 45 minuter. Vänd runt nån gång. Grönsakerna skall mjukna och få fin färg.
  5. Racks: Sätt in köttet efter halva tiden i ugnen. Stek till kärntemperatur 60-65ºC. Stektid cirka 20 minuter. Ta ut och låt vila 10 minuter.
  6. Blanda couscous med saffran. Koka upp vatten med lite olja och salt. Häll vattnet på couscousen, låt stå 15 minuter. Rör om och blanda ner grönsakerna.

Kockens kommentar

Vill man, så kan lammracken och/eller grönsakerna glaseras med lite honung. Läs mer > Om glasering.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem