
Tomat- och basilikasmör
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 584

Kcal / portion: 93

GBR (GI) / port: 0
Recept: 747 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 63%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (10 min + 1 tim )
- Matfettet bör vara rumsvarmt. Finhacka tomaterna och basilikan.
- Rör smöret ordentligt utan smaksättare tills luftigt och krämigt. Smöret kan röras med elektrisk visp, mortelstöt, eller en bit i taget med träsked.
- Rör ner smaksättare lite i taget. Smaka av.
- Rulla in smöret i aluminiumfolie till en tjock stav. Lägg i kylskåp i 1 timme eller mer tills fast konsistens. Alternativt snabbkyl i frysen. Smöret kan också frysas för framtida bruk.
Kockens kommentar
Passar till stekt och grillad mat.