Tomat- och basilikasmör
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal skivor: 8

Kockskolan:

 

Om aromsmör >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Tomat- och basilikasmör

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 584

Kcal / portion: 93

GBR (GI) / port: 0

Recept: 747 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 63%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 16 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om aromsmör > %

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (10 min + 1 tim )

  1. Matfettet bör vara rumsvarmt. Finhacka tomaterna och basilikan.
  2. Rör smöret ordentligt utan smaksättare tills luftigt och krämigt. Smöret kan röras med elektrisk visp, mortelstöt, eller en bit i taget med träsked.
  3. Rör ner smaksättare lite i taget. Smaka av.
  4. Rulla in smöret i aluminiumfolie till en tjock stav. Lägg i kylskåp i 1 timme eller mer tills fast konsistens. Alternativt snabbkyl i frysen. Smöret kan också frysas för framtida bruk.

Kockens kommentar

Passar till stekt och grillad mat.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem