
Vit sparris med hollandaise (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 259

Kcal / portion: 879

GBR (GI) / port: 1
Recept: 3517 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 27%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om smörsåser > Äts ej
Sparriskastrull > Äts ej
Så lagas vit sparris > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (25 min )
För detaljerad anvisning se recept > Så skalas och kokas vit sparris (länk nedan).
- Tillred hemlagad hollandaise (se separat recept) eller använd färdiglagad sådan.
- Skala sparrisen med en potatisskalare. Skär bort nedersta torra delen. Lägg i stor kastrull med kallt, lättsaltat vatten. Sparrisen skall få plats på tvären.
- Sätt kastrullen på spisen och koka upp. Låt sedan koka i 5-15 minuter beroende på tjocklek. Läs mer > Så lagas vit sparris.
- Testa med sticka om sparrisen är mjukkokt eller provsmaka.
Kockens kommentar
Vit kokt sparris är en ypperlig delikatess serverad med rört citronsmör eller hollandaise. Välj om möjligt sparris av samma längd och tjocklek. Till förrätt rekommenderas 2 stora sparrisar (eller 3 medelstora) per portion (råvikt 200 gram, tillagat 160 gram). Dubblera mängden för en lättare måltid. Komplettera gärna på tyskt vis med andra vårprimörer som färskpotatis, för att få en fylligare måltid. Rökt skinka är och gott till sparrisen. Läs mer > klicka på ingrediensen Vit sparris.
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)