Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 52
            Kcal / portion: 61
            GBR (GI) / port: 2
Recept: 242 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 1%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Skala rotsakerna och skär dem i halvstora tärningar.
 - Koka upp lättsaltat vatten. Tillsätt fond för extra smak (ej nödvändigt). 
 - Lägg i rotfrukterna och koka dem mjuka i cirka 5 minuter på medellåg värme. Koktiden varierar beroende på hur stora bitarna är.
 
Kockens kommentar
Välj olika rotfrukter efter tillgång och smak. Även potatis går bra.
Passar till
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
 - (Salladsförrätter >)
 - (Salladssås, dressing >)
 - Salsasallader ¤
 - Kål- och råkostsallader ¤
 - Kokta grönsaker
 - Kokta rotfrukter
 - Grön mousse, puré, paté
 - Stuvat grönt
 - Grönt i ugn
 - Stekt, wokad grönt
 - Grillat grönt
 - Friterat grönt
 - (Röror till mat & smörgås >)
 - (Inlagt- & marinerat >)
 - (Geléer & fruktinläggn. >)