Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 52

Kcal / portion: 61

GBR (GI) / port: 2
Recept: 242 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 1%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (20 min )
- Skala rotsakerna och skär dem i halvstora tärningar.
- Koka upp lättsaltat vatten. Tillsätt fond för extra smak (ej nödvändigt).
- Lägg i rotfrukterna och koka dem mjuka i cirka 5 minuter på medellåg värme. Koktiden varierar beroende på hur stora bitarna är.
Kockens kommentar
Välj olika rotfrukter efter tillgång och smak. Även potatis går bra.
Passar till
Grönt till maten
- Grönsakssallader ¤
- (Salladsförrätter >)
- (Salladssås, dressing >)
- Salsasallader ¤
- Kål- och råkostsallader ¤
- Kokta grönsaker
- Kokta rotfrukter
- Grön mousse, puré, paté
- Stuvat grönt
- Grönt i ugn
- Stekt, wokad grönt
- Grillat grönt
- Friterat grönt
- (Röror till mat & smörgås >)
- (Inlagt- & marinerat >)
- (Geléer & fruktinläggn. >)