
Fyllda plättar (plockmat)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 157

Kcal / portion: 435

GBR (GI) / port: 7
Recept: 1304 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 7%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (50 min )
- Häll mjöl och salt i en stor bunke. Vispa ner mjölk till en slät klimpfri smet. Vispa sedan ner ägg. Låt gärna stå en halvtimme.
- Sätt ugnen till 250°C.
- Förbered och finhacka fyllning.
- Smält fett i plättlagg och vispa ner i smeten. Stek på medelhög värme. Häll ett tunt lager smet i pannhålen. Vänd plättarna när ytan stelnat. Stek någon minut på andra sidan.
- Lägg plättarna på en ungsplåt. Lägg på lite fyllning på varje plätt. Gratinera i ugnens övre del 10-15 minuter.
- Serveras varma eller kalla som plockmat.
Kockens kommentar
En snabb variant är att tillsätta ingredienserna när man gräddar plättarna.