Fyllda plättar (plockmat)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Satser ā 20 st: 3

Svamp

 

 

Morot

 

 

Spenat färsk

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Fyllda plättar (plockmat)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 157

Kcal / portion: 435

GBR (GI) / port: 7

Recept: 1304 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 7%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 277 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Svamp 0%

Morot 0%

Spenat färsk 0%

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (50 min )

  1. Häll mjöl och salt i en stor bunke. Vispa ner mjölk till en slät klimpfri smet. Vispa sedan ner ägg. Låt gärna stå en halvtimme.
  2. Sätt ugnen till 250°C.
  3. Förbered och finhacka fyllning.
  4. Smält fett i plättlagg och vispa ner i smeten. Stek på medelhög värme. Häll ett tunt lager smet i pannhålen. Vänd plättarna när ytan stelnat. Stek någon minut på andra sidan.
  5. Lägg plättarna på en ungsplåt. Lägg på lite fyllning på varje plätt. Gratinera i ugnens övre del 10-15 minuter.
  6. Serveras varma eller kalla som plockmat.

Kockens kommentar

En snabb variant är att tillsätta ingredienserna när man gräddar plättarna.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem