
Gulasch, gulaschsoppa, klassisk ungersk köttragu, köttsoppa
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 65

Kcal / portion: 334

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1337 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 3%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om gulasch > Äts ej
Om buljong och fond > Äts ej
Så lagas köttgrytor > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (1 tim 15 min )
- Skär köttet i stora kuber. Skala och finhacka lök.
- Fräs löken i smör i stekkastrull några minuter tills glansig och utan att bränna.
- Bryn samtidigt köttkuberna i panna med smör på hög värme till fin yta. Lägg över i kastrullen.
- Tillsätt vatten, fond, tomatpuré och kryddor. Låt småkoka i cirka 1 timme.
- Skala potatis och skär i bitar. Tillsätt potatisen efter 30 minuter.
- Ansa paprika och skär i bitar. Lägg i paprikan när 15 minuter återstår.
- Smaka av med kryddor. Serveras varm.
Kockens kommentar
Detta är en försvenskad ungersk gulaschsoppa. Griskött och kyckling kan ingå i receptet. Tillsätt detta i så fall i grytan 15 minuter efter nötköttet.
Koktid köttgrytor: Det kan ta 1 till 4 timmar att tillaga en gryta beroende på köttkvalité. Bäst och säkrats är att tillaga grytor i förväg, gärna dagen innan. Då riskerar man inte segt kött när måltiden skall serveras. Köttet mår tvärtom bra av vila och uppvärmning på nytt. Läs mer > Så lagas köttgrytor.