Gulasch, gulaschsoppa, klassisk ungersk köttragu, köttsoppa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Om gulasch >

 

 

Om buljong och fond >

 

 

Så lagas köttgrytor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Gulasch, gulaschsoppa, klassisk ungersk köttragu, köttsoppa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 65

Kcal / portion: 334

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1337 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 3%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 517 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om gulasch > Äts ej

Om buljong och fond > Äts ej

Så lagas köttgrytor > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Skär köttet i stora kuber. Skala och finhacka lök.
  2. Fräs löken i smör i stekkastrull några minuter tills glansig och utan att bränna.
  3. Bryn samtidigt köttkuberna i panna med smör på hög värme till fin yta. Lägg över i kastrullen.
  4. Tillsätt vatten, fond, tomatpuré och kryddor. Låt småkoka i cirka 1 timme.
  5. Skala potatis och skär i bitar. Tillsätt potatisen efter 30 minuter.
  6. Ansa paprika och skär i bitar. Lägg i paprikan när 15 minuter återstår.
  7. Smaka av med kryddor. Serveras varm.

Kockens kommentar

Detta är en försvenskad ungersk gulaschsoppa. Griskött och kyckling kan ingå i receptet. Tillsätt detta i så fall i grytan 15 minuter efter nötköttet.

Koktid köttgrytor: Det kan ta 1 till 4 timmar att tillaga en gryta beroende på köttkvalité. Bäst och säkrats är att tillaga grytor i förväg, gärna dagen innan. Då riskerar man inte segt kött när måltiden skall serveras. Köttet mår tvärtom bra av vila och uppvärmning på nytt. Läs mer > Så lagas köttgrytor.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem