Enkel citronsmör till stekt fisk
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 698
            Kcal / portion: 535
            GBR (GI) / port: 0
Recept: 1070 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 0%
Fett: 78%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om smörsåser > Äts ej
Sås till stekt fisk > Äts ej
Sås till kokt fisk > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Skölj citron och riv skal (endast gult, ej vitt skal).
 - Skira smöret. Smält smöret och separera från bottensats (det grumliga i botten skall ej vara med). Läs mer > Så skiras smör.
 - Tillsätt olja, citronskal och pressa i citronsaft. Vispa samman.
 - Citronsmör passar bra till fisk, speciellt till stekt fisk.
 
Kockens kommentar
Denna sås skär sig lätt (separerar) . Bäst är att tillaga en beurre blanc (se detta recept). Läs mer > Om smörsåser.
Alternativ
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
 - Vita såser, bechamelsåser
 - Ljusa såser, veloutesåser
 - Mörka såser, skysåser
 - Smörsåser ¤
 - Hollandaisesåser
 - Oljesås, majonnässåser
 - Senapssåser
 - Salladssås, dressing, pesto
 - Tomatsåser, chilisåser
 - Grillsåser, marinader
 - Asiatiska såser
 - Skum sås, vita krämer ¤
 - Röror till mat och smörgås ¤
 - (Efterrättssås >)