
Enkel citronsmör till stekt fisk
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 698

Kcal / portion: 535

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1070 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 0%
Fett: 78%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Om smörsåser > Äts ej
Sås till stekt fisk > Äts ej
Sås till kokt fisk > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (15 min )
- Skölj citron och riv skal (endast gult, ej vitt skal).
- Skira smöret. Smält smöret och separera från bottensats (det grumliga i botten skall ej vara med). Läs mer > Så skiras smör.
- Tillsätt olja, citronskal och pressa i citronsaft. Vispa samman.
- Citronsmör passar bra till fisk, speciellt till stekt fisk.
Kockens kommentar
Denna sås skär sig lätt (separerar) . Bäst är att tillaga en beurre blanc (se detta recept). Läs mer > Om smörsåser.
Alternativ
Buljong, såser, röror
- Buljonger, fonder
- Vita såser, bechamelsåser
- Ljusa såser, veloutesåser
- Mörka såser, skysåser
- Smörsåser ¤
- Hollandaisesåser
- Oljesås, majonnässåser
- Senapssåser
- Salladssås, dressing, pesto
- Tomatsåser, chilisåser
- Grillsåser, marinader
- Asiatiska såser
- Skum sås, vita krämer ¤
- Röror till mat och smörgås ¤
- (Efterrättssås >)