
Crêpesknyten med fiskrom (förrätt)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 169

Kcal / portion: 421

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1682 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 11%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Löjrom el. forellrom 100.0 gram 7%
Purjolök 1.0 styck 4%
Creme fraiche 2.0 dl 38%
...
![]()
Skapat av
Kockskolan
Tillagning (40 min + 1 tim )
- Crêpes: Vispa samman mjölk, mjöl, salt och ägg till jämn smet. Smält matfett i panna och vispa ner i smeten. Smeten bör stå kallt i 30-60 minuter.
- Grädda i panna på medelhög värme. Vänd crêpen när smeten stelnat på ytan.
- Fyllning: Skär långa "snören" (30cm) av purjolök. Förväll hastigt i kokande vatten. Skölj snörena i kallt vatten.
- Finskär resten av purjon. Lägg på 1 msk rom, 1/2 msk gräddfil på varje crêpes, samt lite finhackad purjolök. Knyt ihop med snörena.
Kockens kommentar
Jämför
Förrätter
- Brödförrätt
- Salladsförrätter ¤
- (Sallad till maten >)
- Gröna förrätter
- Kall förrättssoppa
- Varm förrättssoppa
- Blini-, crepes-, våffelförrätt
- Fiskförrätter
- Förrätt med räkor, kräftor
- Hummerförrätter
- Krabbförrätter
- Förrätt med musslor
- Ostronförrätter ¤
- Övriga skaldjursförrätter
- Köttförrätter
- (Sillrätter >)