Crêpesknyten med fiskrom (förrätt)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Löjrom el. forellrom

100.0 

gram

Purjolök

1.0 

styck

Creme fraiche

2.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Crêpesknyten med fiskrom (förrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 169

Kcal / portion: 421

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1682 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 11%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 249 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Löjrom el. forellrom 100.0 gram 7%

Purjolök 1.0 styck 4%

Creme fraiche 2.0 dl 38%

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (40 min + 1 tim )

  1. Crêpes: Vispa samman mjölk, mjöl, salt och ägg till jämn smet. Smält matfett i panna och vispa ner i smeten. Smeten bör stå kallt i 30-60 minuter.  
  2. Grädda i panna på medelhög värme. Vänd crêpen när smeten stelnat på ytan.
  3. Fyllning: Skär långa "snören" (30cm) av purjolök. Förväll hastigt i kokande vatten. Skölj snörena i kallt vatten.
  4. Finskär resten av purjon. Lägg på 1 msk rom, 1/2 msk gräddfil på varje crêpes, samt lite finhackad purjolök. Knyt ihop med snörena.

Kockens kommentar

Jämför

Crêpessmet

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem