
Pepparkyckling med sallad ā la Rotorp
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 162

Kcal / portion: 876

GBR (GI) / port: 10
Recept: 3505 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 9%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (55 min )
- Sätt ugnen på 225ēC.
- Finhacka lök, timjan och basilika. Riv sallat och skär tomater i små bitar. Gnid in ett fat med en halv vitlöksklyfta. Lägg upp sallat och fördela övrigt hack. Salta lätt och häll på lite olivolja. Pressa citron över.
- Smält smör och tillsätt soja, salt och peppar. Dela kycklingen i halvor och lägg i en ugnssäker form. Pensla med kryddsmör. Häll resten av smöret i formen. Sätt mitt i ugn ca 45 minuter.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning, tills allt vatten har kokat in.
Kockens kommentar
Receptet från faster Ullen i Rotorp Halmstad, med inspiration från Kos i Grekland. Stipendium till resan erhöll konstnär Ullen tack vare sin motivering "Det är kärvt att vara konstnär."
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel