Pepparkyckling med sallad ā la Rotorp
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Tillbehör:

 

Långkornigt ris

3.0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Pepparkyckling med sallad ā la Rotorp

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 162

Kcal / portion: 876

GBR (GI) / port: 10

Recept: 3505 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 9%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 541 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Tillbehör:

Långkornigt ris 3.0 dl 26%

...

Skapat av
Bengt, Kockskolan

Tillagning (55 min )

  1. Sätt ugnen på 225ēC.
  2. Finhacka lök, timjan och basilika. Riv sallat och skär tomater i små bitar. Gnid in ett fat med en halv vitlöksklyfta. Lägg upp sallat och fördela övrigt hack. Salta lätt och häll på lite olivolja. Pressa citron över.
  3. Smält smör och tillsätt soja, salt och peppar. Dela kycklingen i halvor och lägg i en ugnssäker form. Pensla med kryddsmör. Häll resten av smöret i formen. Sätt mitt i ugn ca 45 minuter.
  4. Koka ris enligt anvisning på förpackning, tills allt vatten har kokat in.

Kockens kommentar

Receptet från faster Ullen i Rotorp Halmstad, med inspiration från Kos i Grekland. Stipendium till resan erhöll konstnär Ullen tack vare sin motivering "Det är kärvt att vara konstnär."

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem