
Krämig viltfågelsoppa av köttrester
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 108

Kcal / portion: 555

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2221 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 6%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
- Skala och finhacka gul lök. Skiva purjo. Använd den vita delen av purjon i soppan och den gröna delen till garnering. Finhacka selleri och svamp. Strimla fågelköttet.
- Fräs gul lök och svamp i en kastrull på medelhög värme i cirka 4 minuter. Tillsätt purjo och selleri och fräs ytterligare ett par minuter.
- Tillsätt vatten+fond. Låt sjuda i cirka 20 minuter på låg värme.
- Mixa soppan med mixerstav eller i matberedare. Salta och peppra.
- Vispa ner ägggulor och grädde före servering. Värm upp soppan och låt den sjuda på lägsta värme i några minuter. Häll upp och lägg i köttbitar. Garnera med purjolök.
Kockens kommentar
Receptet avser soppa på fågelrester. Tillagning av fågel inte medräknad.