Krämig viltfågelsoppa av köttrester
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Tillbehör:

 

Bröd t.ex. baguette

8.0 

skivor

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Krämig viltfågelsoppa av köttrester

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 108

Kcal / portion: 555

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2221 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 6%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 513 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Tillbehör:

Bröd t.ex. baguette 8.0 skivor 10%

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min )

  1. Skala och finhacka gul lök. Skiva purjo. Använd den vita delen av purjon i soppan och den gröna delen till garnering. Finhacka selleri och svamp. Strimla fågelköttet.
  2. Fräs gul lök och svamp i en kastrull på medelhög värme i cirka 4 minuter. Tillsätt purjo och selleri och fräs ytterligare ett par minuter.
  3. Tillsätt vatten+fond. Låt sjuda i cirka 20 minuter på låg värme.
  4. Mixa soppan med mixerstav eller i matberedare. Salta och peppra.
  5. Vispa ner ägggulor och grädde före servering. Värm upp soppan och låt den sjuda på lägsta värme i några minuter. Häll upp och lägg i köttbitar. Garnera med purjolök.

Kockens kommentar

Receptet avser soppa på fågelrester. Tillagning av fågel inte medräknad.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem