Pannkaksknyten med glass och frukt
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 142
Kcal / portion: 164
GBR (GI) / port: 2
Recept: 1313 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 6%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min + 1 tim )
- Smet: Vispa samman mjölk, mjöl, salt och ägg till jämn smet. Smält matfett i panna och vispa ner i smeten. Ställ kallt i 30-60 minuter. För tunnare (fransk) smet, se recept > Crêpes salée.
- Dela glassen i portionsbitar och frys om.
- Skär långa "snören" (3 dm) av purjolök. Förväll hastigt i kokande vatten. Skölj snörena i kallt vatten.
- Grädda tunna crêpes i panna på medelhög värme. Vänd crêpen när smeten stelnat på ytan. Låt dem kallna.
- Sätt på grillen, ugnen måste vara het.
- Dela frukten i mindre bitar. Lägg glass och bär på crêpen. Knyt ihop med snörena. Lägg knytena på smord plåt/ungsform. Sätt in mitt i ugnen i 2 minuter.
- Servera genast innan glassen smält.