Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 115

Kcal / portion: 507

GBR (GI) / port: 2
Recept: 3041 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 8%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 40 min )
- Skala kräftorna och lägg kött från stjärtar, klor och rom i kylskåpet. Ta bort magsäcken/gallan. Klipp sönder skalen och stöt dem i mortel.
- Fräs skalen i en stor gryta i lite matolja på medelhög värme utan att bränna. Lägg åt sidan.
- Skala/hacka lök, morötter, rotselleri och fräs dem cirka 7 minuter i omgångar i stekpannan. Tillsätt kryddorna i pannan.
- Häll över i en stor gryta. Tillsätt vetemjöl, puré, krossade tomater, vatten, frästa kräftskal, kräftspad och fond. Låt sjuda på låg värme i cirka 30 minuter. Sila soppan i en finmaskig sil.
- Rör ner grädde och låt sjuda i ytterligare 5 minuter. Smaksätt med brandy, madeira, salt och peppar. Klicka i smör. Häll upp i varma tallrikar när smöret smält och fördela kräftköttet i tallrikarna.
Kockens kommentar
Soppan kan förberdas (punkt 1-3). Därefter återstår 10 minuter tillagningstid. Man kan smaksätta lite som man vill med olika grönsaker, rotfrukter, kryddor och alkohol. Lök, morot och tomatpuré eller liknande bör alltid ingå. Se recept > Koka kräftbuljong. Läs mer > Om skaldjursbuljong.