
Rödtunga eller sjötunga i rödvinssås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 80

Kcal / portion: 455

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1821 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 2%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (35 min )
- Sätt ugnen på 200ºC.
- Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
- Smöra en ugnsfast form och lägg i filéerna. Strö över salt och peppar. Täck över formen med aluminiumfolie. Sätt in i ugn i ungefär 20 minuter.
- Sås: Finhacka lök. Hetta upp matfett på medelvärme i en kastrull och stek löken mjuk och glansig i några minuter utan att bränna.
- Tillsätt fond+vatten, rödvin, lagerblad och timjan. Koka ner till halva mängden. Sila såsen och häll tillbaka i kastrullen. Värm på och vispa ner smör klickvis.
- Dela romaneco i buketter. Koka i lättsaltat vatten i 3-5 minuter.
Kockens kommentar
Utan aluminiumfolie blir fisken fortare klar, cirka 10 minuter. Fiskköttet skall vara vitt rakt igenom. För lång tid ger torr fisk. Sås på fisken färgar starkt och ser inte så aptitligt ut.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)