
Plättbakelser / pannkakstårta med bär, sylt och grädde
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 192

Kcal / portion: 103

GBR (GI) / port: 1
Recept: 3077 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 12%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Smet: Blanda vetemjöl, salt, socker och hälften av mjölken. Vispa till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken och äggen.
- Smält matfettet och rör ner det i smeten (då behövs inget extra matfett vid gräddning).
- Plättar gräddas i en särskild plättlagg. Beräkna 2-3 matskedar smet till varje plätt.
- Grädda plättarna på medelhög värme. När smeten har stelnat är det dags att vända plättarna till andra sidan.
- Vispa grädden till ett hårt skum. Varva plättarna med grädde och sylt till små plättbakelser med 4-5 plättar i varje.
- Servera med bär eller frukt.
Kockens kommentar
Pannkakstårta är samma recept fast med stora plättar.