
Pannkaka med glass och jordgubbar
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 154

Kcal / portion: 281

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2807 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 8%
Kolhydrater: 16%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Smet: Blanda mjöl, salt, socker och hälften av mjölken till en jämn smet. Tillsätt äggen och resten av mjölken. Smält matfettet och rör ner det i smeten (då behövs inget extra fett att steka i vid gräddning).
- Grädda: Hetta upp en stekpanna. Beräkna cirka 1 dl smet till en pannkaka. Grädda pannkakorna på medelhög värme. När ytan stelnat och blivit matt är det dags att vända pannkakan till andra sidan.
- Servera de nygräddade pannkakorna med vaniljglass och färska jordgubbar.
Kockens kommentar
Pannkakor brukar också serveras med bärsylt eller fruktmos.