Rågpirogsnittar
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om piroger >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Rågpirogsnittar

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 174

Kcal / portion: 569

GBR (GI) / port: 10

Recept: 2275 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 6%

Kolhydrater: 23%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 326 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om piroger > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min + 45 min )

  1. Deg: Blanda rågmjöl, salt och vatten. Tillsätt vetemjöl. Knåda degen fast. Lägg på en handduk, låt vila.
  2. Fyllning 1: Koka riset i 4 dl lättsaltat vatten på medellåg värme tills vattnet har kokat in. Hårdkoka och finhacka ägg. Blanda ris, ägg och hackad ansjovis med spad.
  3. Fyllning 2: Fräs färs och finhackad lök på medelhög värme tills den är genomstekt i ca 7 min. Smaka av med tomatpuré & kryddor. Sätt ugnen till 250 grader.
  4. Kavla: Dela degen i 2 eller 4 hanterbara delar. Kavla ut degen tunt till en avlång degplatta cirka 12 centimeter bred. Lägg en sträng fyllning i mitten. Vik över degen till en lång korv. Tryck till kanten och ändarna med piggarna på en gaffel. Lägg över på smord plåt eller papper.
  5. Grädda cirka 15 minuter till torr och fin yta. Skär 2 centimeter breda snittar. Servera dem varma eller kalla.

Kockens kommentar

Karelska pirogsnittar bakade på kraftfullt rågmjöl och med smakstarkt innehåll passar utmärkt som drinktilltugg eller på smörgåsbordet. Vi föreslår hälften med kryddstark färs och hälften med ansjovis och ägg.

Degalternativ

Jäsdegspiroger

Pajdegspiroger

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem