
Halstrad marinerad marulk med örtsås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 126

Kcal / portion: 496

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1986 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 7%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min + 2 tim 30 min )
- Marinering: Skala och skiva lök. Hacka persilja och timjan. Mixa alla marinadingredienser med stavmixer eller i matberedare ett par minuter. Skär fisken i portionsbitar och lägg i marinaden. Låt vila i minst 2 timmar.
- Sätt ugnen till 175°C.
- Sås: Blanda alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
- Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
- Hetta upp grillpanna på högsta värme så att det ryker från den. Torka av fisken och pensla den med matolja.
Stek fisken ett par minuter på var sida tills fisken fått fin stekyta. - Efterstek i ugnen i 10-15 minuter.
Kockens kommentar
Marulk är anses "sannolikt" utrotningshotad.
Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)