Halstrad marinerad marulk med örtsås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kockskolan:

 

Hotade fiskarter >

 

 

Grillpanna >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Halstrad marinerad marulk med örtsås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 126

Kcal / portion: 496

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1986 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 7%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 395 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Hotade fiskarter > %

Grillpanna > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (30 min + 2 tim 30 min )

  1. Marinering: Skala och skiva lök. Hacka persilja och timjan. Mixa alla marinadingredienser med stavmixer eller i matberedare ett par minuter. Skär fisken i portionsbitar och lägg i marinaden. Låt vila i minst 2 timmar.
  2. Sätt ugnen till 175°C.
  3. Sås: Blanda alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skala och koka potatis i lättsaltat vatten.
  5. Hetta upp grillpanna på högsta värme så att det ryker från den. Torka av fisken och pensla den med matolja.
    Stek fisken ett par minuter på var sida tills fisken fått fin stekyta.
  6. Efterstek i ugnen i 10-15 minuter.

Kockens kommentar

Marulk är anses "sannolikt" utrotningshotad.

Menyförslag

Förrätt: Carpaccio variazione

Huvudrätt: Halstrad marulk

Efterrätt: Citruscylinder

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem