Confit de Canard, uppvärmd konservanka
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Om confit, konfitera >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Confit de Canard, uppvärmd konservanka

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 305

Kcal / portion: 933

GBR (GI) / port: 3

Recept: 3733 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 25%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 306 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om confit, konfitera > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Förbered: Rensa svamp, men skölj den inte. Större bitar delas. Ta bort en del av stekfettet runt anklåren.
  2. Sätt ugnen på hög värme, 225-250°C.
  3. Brödkrutonger: Skiva bröd och skär bort kanterna. Skär i tärningar. Gnid in en stekpanna med en halv vitlök. Hetta upp rikligt med smör i pannan. Stek brödtärningarna på medelhög värme till fin färg utan att svartbränna. Lägg på hushållspapper för fettavrinning. Salta lätt.
  4. Ugn: Lägg anklåren med insidan upp på ugnsgaller och sätt in i ugnen med en ugnsplåt under. Låt stå i 15-20 minuter tills genomvarma. Salta och peppra.
  5. Svamp: Blöt svamp steks under omrörning torr i het panna. När fukt inte längre sipprar ut tillsätts rikligt med smör och stek ytterligare 5-10 minuter. Salta lätt.

Kockens kommentar

Confit de Canard (anka kokt i olja) är en vanlig rätt i Frankrike. Sådan konserverad anka förekommer ibland i svenska butiker. Läs mer > Om confit, konfitera.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem