
Confit de Canard, uppvärmd konservanka
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 305

Kcal / portion: 933

GBR (GI) / port: 3
Recept: 3733 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 25%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim )
- Förbered: Rensa svamp, men skölj den inte. Större bitar delas. Ta bort en del av stekfettet runt anklåren.
- Sätt ugnen på hög värme, 225-250°C.
- Brödkrutonger: Skiva bröd och skär bort kanterna. Skär i tärningar. Gnid in en stekpanna med en halv vitlök. Hetta upp rikligt med smör i pannan. Stek brödtärningarna på medelhög värme till fin färg utan att svartbränna. Lägg på hushållspapper för fettavrinning. Salta lätt.
- Ugn: Lägg anklåren med insidan upp på ugnsgaller och sätt in i ugnen med en ugnsplåt under. Låt stå i 15-20 minuter tills genomvarma. Salta och peppra.
- Svamp: Blöt svamp steks under omrörning torr i het panna. När fukt inte längre sipprar ut tillsätts rikligt med smör och stek ytterligare 5-10 minuter. Salta lätt.
Kockens kommentar
Confit de Canard (anka kokt i olja) är en vanlig rätt i Frankrike. Sådan konserverad anka förekommer ibland i svenska butiker. Läs mer > Om confit, konfitera.
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
- Bräserad kyckling, grytor ¤
- Kycklingdelar i panna
- Kycklingbröst/filé i panna
- Hel kyckling i ugn
- Kycklingfilé i ugn
- Kycklingben i ugn
- Kycklingvingar och övrigt i ugn
- Asiatiskt fågelwok
- Grillad kyckling, fågel
- Friterad kyckling, fågel
- Pärlhöna
- Anka och gås
- Kalkon och struts
- Vild skogsfågel
- Vild sjöfågel