Confit de Canard, uppvärmd konservanka
Kalori- och GI:
            Kcal / 100 gram: 305
            Kcal / portion: 933
            GBR (GI) / port: 3
Recept: 3733 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 25%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim )
- Förbered: Rensa svamp, men skölj den inte. Större bitar delas. Ta bort en del av stekfettet runt anklåren.
 - Sätt ugnen på hög värme, 225-250°C.
 - Brödkrutonger: Skiva bröd och skär bort kanterna. Skär i tärningar. Gnid in en stekpanna med en halv vitlök. Hetta upp rikligt med smör i pannan. Stek brödtärningarna på medelhög värme till fin färg utan att svartbränna. Lägg på hushållspapper för fettavrinning. Salta lätt.
 - Ugn: Lägg anklåren med insidan upp på ugnsgaller och sätt in i ugnen med en ugnsplåt under. Låt stå i 15-20 minuter tills genomvarma. Salta och peppra.
 - Svamp: Blöt svamp steks under omrörning torr i het panna. När fukt inte längre sipprar ut tillsätts rikligt med smör och stek ytterligare 5-10 minuter. Salta lätt.
 
Kockens kommentar
Confit de Canard (anka kokt i olja) är en vanlig rätt i Frankrike. Sådan konserverad anka förekommer ibland i svenska butiker. Läs mer > Om confit, konfitera.
Fågel, kyckling
- Kokt höna, kyckling ¤
 - Bräserad kyckling, grytor ¤
 - Kycklingdelar i panna
 - Kycklingbröst/filé i panna
 - Hel kyckling i ugn
 - Kycklingfilé i ugn
 - Kycklingben i ugn
 - Kycklingvingar och övrigt i ugn
 - Asiatiskt fågelwok
 - Grillad kyckling, fågel
 - Friterad kyckling, fågel
 - Pärlhöna
 - Anka och gås
 - Kalkon och struts
 - Vild skogsfågel
 - Vild sjöfågel