Purjolökssoppa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Tillbehör:

 

Matbröd

8.0 

skivor

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Purjolökssoppa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 53

Kcal / portion: 363

GBR (GI) / port: 4

Recept: 1453 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 1%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 690 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Tillbehör:

Matbröd 8.0 skivor 43%

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Skala och skär potatis i mindre bitar. Skala och finhacka lök. Skiva porjolöken tunt. Spar lite till dekorering.
  2. Fräs purjo och lök i matfett på medelvärme i en stor kastrull. Tillsätt fond, hälften av vattnet och potatisen. Koka upp och låt sjuda på låg värme under lock i 30-40 minuter.
  3. Mixa soppan med mixerstav direkt i kastrullen, eller använd en kraftig stålvisp. Tillsätt resten av vattnet. Koka upp på nytt.
  4. Smaka av med salt och peppar. Rör ner grädde. Låt bli varmt. Garnera med skuren purjolök.

Kockens kommentar

Soppan kan ätas kall och är därvid snarlik den klassiska Vichyssoice. Soppan kan förberedas ett dygn i förväg. Vänta då med att blanda i grädden tills dess den värmts upp igen och skall serveras.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem