Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 53

Kcal / portion: 363

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1453 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 1%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim )
- Skala och skär potatis i mindre bitar. Skala och finhacka lök. Skiva porjolöken tunt. Spar lite till dekorering.
- Fräs purjo och lök i matfett på medelvärme i en stor kastrull. Tillsätt fond, hälften av vattnet och potatisen. Koka upp och låt sjuda på låg värme under lock i 30-40 minuter.
- Mixa soppan med mixerstav direkt i kastrullen, eller använd en kraftig stålvisp. Tillsätt resten av vattnet. Koka upp på nytt.
- Smaka av med salt och peppar. Rör ner grädde. Låt bli varmt. Garnera med skuren purjolök.
Kockens kommentar
Soppan kan ätas kall och är därvid snarlik den klassiska Vichyssoice. Soppan kan förberedas ett dygn i förväg. Vänta då med att blanda i grädden tills dess den värmts upp igen och skall serveras.