
Blomkål- och broccolisoppa
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 72

Kcal / portion: 504

GBR (GI) / port: 0
Recept: 2016 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 7%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Ansa ock skär ner broccoli och blomkål inkusive stjälken på broccoli. Skala och strimla lök. Skala och pressa vitlök.
- Hetta upp olja i tjockbottnad kastrull. Fräs lök och vitlök på medeltemperatur tills mjuka.
- Tillsätt blomkål och broccoli. Häll över vatten och buljongtärning. Koka tills mjuka, cirka 20 minuter.
- Tillsätt grädde. Mixa slätt med mixerstav. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Att ta med sig en soppa som matlåda kan verka svårt men det går bra att använda en termos. En annan metod är att frysa lådan och ta med sig. Lätt att värma upp sedan.
Ta gärna en ostmacka eller frukt till.