Blomkål- och broccolisoppa
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Grädde

4.0 

dl

Rapsolja

2.0 

msk

Salt och svartpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Blomkål- och broccolisoppa

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 72

Kcal / portion: 504

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2016 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 7%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 697 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Grädde 4.0 dl 71%

Rapsolja 2.0 msk 11%

Salt och svartpeppar 0%

...

Skapat av
Anna, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Ansa ock skär ner broccoli och blomkål inkusive stjälken på broccoli. Skala och strimla lök. Skala och pressa vitlök.

  2. Hetta upp olja i tjockbottnad kastrull. Fräs lök och vitlök på medeltemperatur tills mjuka.

  3. Tillsätt blomkål och broccoli. Häll över vatten och buljongtärning. Koka tills mjuka, cirka 20 minuter.

  4. Tillsätt grädde. Mixa slätt med mixerstav. Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Att ta med sig en soppa som matlåda kan verka svårt men det går bra att använda en termos. En annan metod är att frysa lådan och ta med sig. Lätt att värma upp sedan.

Ta gärna en ostmacka eller frukt till.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem