Thailändsk kycklingsoppa med nötsmak
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Salt

 

 

 

Ger 2 tallrikar/portion

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Thailändsk kycklingsoppa med nötsmak

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 168

Kcal / portion: 807

GBR (GI) / port: 1

Recept: 3229 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 15%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 480 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Salt 0%

 

Ger 2 tallrikar/portion 

...

Skapat av
Sofia

Tillagning (20 min )

  1. Skala och grovhacka lök. Finhacka nedre delen av citrongräset.
  2. Hetta upp olja i en stekkastrull och fräs löken mjuk och glansig i cirka 2 minuter utan att bränna den.
  3. Tillsätt vatten, kokosmjölk, currypasta och citrongräs. Låt småkoka i cirka 10 minuter.
  4. Rensa grillad kyckling från ben och skinn. Skär i mindre bitar. Hacka salladslök. Fördela kött och lök i portionsskålar.
  5. Smaka av soppan med ostronsås och salt. Häll upp soppan i skålarna. Toppa med att ringla över sesamolja. Citrongrässkaften kan användas till garnering.

Kockens kommentar

Currypasta varieras i smak och styrka beroende på vilket märke som används. Smaka därför av soppan för att se om extra currypasta behöver tillsättas.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem