Chokladdoppade jordgubbar
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner ā 3 st: 4

Så tempereras choklad >

 

 

Värma i vattenbad >

 

 

Om chokladdekoration >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Chokladdoppade jordgubbar

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 360

Kcal / portion: 219

GBR (GI) / port: 2

Recept: 876 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 21%

Kolhydrater: 39%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 61 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så tempereras choklad > Äts ej

Värma i vattenbad > Äts ej

Om chokladdekoration > Äts ej

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (15 min )

Mängden choklad i receptet anger hur mycket som konsumeras. Mer choklad behövs för att kunna doppa. Överbliven choklad kan återanvändas, se nedan.

  1. Arbeta med en chokladsort i taget. Hacka i småbitar och lägg i skål till vattenbad (läs mer > Koka i vattenbad). 
  2. Vattenbad: Koka upp vatten i kastrull. Ta av från värmen. Sätt skålen med choklad på kastrullen. Rör om med slickepott (gummiskrapa) tills all choklad smält.
  3. Doppa jordgubbar i den smälta chokladen. Låt stelna på bakplåtspapper.
  4. Fortsätt med nästa chokladsort.

Kockens kommentar

Överbliven choklad kan användas till att göra vackra chokladkreationer. Läs mer > Om chokladdekoration.

Temperering: För att chokladen skall bli hård och blank kan man temperera chokladen och sedan doppa jordgubbarna i smeten. Läs mer > Så tempereras choklad.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem