
Passionscheesecake
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 276

Kcal / portion: 363

GBR (GI) / port: 2
Recept: 3634 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 20%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (40 min )
- Sätt ugn på 175°C.
- Tårtbotten: Smält smör. Mixa havreflarn i en matmixer. Slå på smör.
- Lägg bakplåtspapper i en springform. Fördela havresmulet i botten. Ställ i ugn cirka 10 minuter.
- Kräm: Riv citronskal. Blanda i en bunke philadelphia, citronskal, florsocker och ägg. Häll smeten i springformen.
- Grädda mitt i ugn cirka 15 minuter. Ta ut kakan och låt svalna.
- Garnera: Lägg gelatinblad i kallt vatten. Gröp ur passionsfrukt och fördela på kakan. Koka upp cider. Lägg i gelatinblad. Låt svalna något. Pensla över kakan.
Kockens kommentar
Klassisk cheesecake är en ugnsbakad efterrätt där krämen blir stabil tack vare äggen som får smeten att stelna i ugnsvärmen. En snabbvariant är att, som i detta recept, blanda ingredienserna och hoppa över ugnsbakningen (jämför med recept > Klassisk New York cheesecake). Läs mer > Om ostkaka, cheesecake.Alternativ
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)