
Cheesecake med vit choklad
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 428

Kcal / portion: 554

GBR (GI) / port: 4
Recept: 5540 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 29%
Kolhydrater: 37%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (45 min )
- Förvärm ugnen på 175°C.
- Tårtbotten: Smält smör i kastrull. Mixa eller mosa digestivekex. Blanda med smör och tryck ut massan i en springform.
- Grädda i cirka 7 minuter. Ta ut och låt svalna.
- Fyllning: Smält choklad på svag värme i micro eller i vattenbad till 49°C. Ställ åt sidan.
- Blanda ordentligt philadelphia och strösocker. Tillsätt mjöl, vaniljsocker och salt. Blanda i ägg och gulor, ett åt gången. Blanda ner den smälta chokladen. Häll i formen.
- Grädda i 20-25 minuter. Täck eventuellt över formen med aluminiumfolie mot slutet av gräddningen så att ytan inte blir bränd. Låt svalna.
- Garnering: Smält strösocker i en tjockbottnad kastrull under omrörning på svag värme. Låt svalna något. Ringla över kakan.
- Servera gärna kakan med rårörda blandade bär.
Kockens kommentar
Klassisk cheesecake är en ugnsbakad efterrätt där krämen blir stabil tack vare äggen som får smeten att stelna i ugnsvärmen. Mjöl behövs därvid inte som förtjockningsmedel (se recept > Klassisk New York cheesecake). Läs mer > Om ostkaka, cheesecake.
Alternativ
Kalla efterrätter
- Färsk frukt och bär
- Inlagd, macererad frukt ¤
- Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
- Krämefterrätt, pannacotta, pudding
- Fromage, mousse ¤
- Maräng ¤
- Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
- Hemlagad glass ¤
- Glassdessert ¤
- Sorbet, sherbet, granité ¤
- Cheesecakes ¤
- Ostefterrätter
- (Paj, tårta, bakelse >)
- (Varma efterrätter >)