
Flankstekssandwich med snabba pickles, pepparrot och potatispuré
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 151

Kcal / portion: 945

GBR (GI) / port: 4
Recept: 3779 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 9%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Kockskolan:
Så lagas flankstek > Äts ej
Om pickles > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Magnus, Kockskolan
Tillagning (1 tim + 4 tim )
- Bäst, men inte nödvändigt, är att rumstemperera köttet innan tillagning, vilket tar 3-4 timmar.
- Putsa köttet rent från hinnor.
- Lag: Koka upp vatten med ättika och socker. Låt svalna. Använd 2 dl lag per 4 portioner.
- Pickles: Skala rotsaker och hyvla dem tunt till långa strimlor på mandolin. Lägg i lagen.
- Skala potatis. Koka i lättsaltat vatten.
- Sätt ugnen på 100°C.
- Kött: Bryn flanksteken i smör och olja till fin färg. Häll av fettet och tillsätt kalvfond och vatten. Låt koka i cirka 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Lägg över kött med spad i en ugnssäker form. Stick in en termometer till mitten av köttet. Tillsätt olivolja. Sätt in i ugn och låt steka till en kärntemperatur på 56-57°C. Tag ut och låt vila i minst 5 minuter.
- Tillbehör: Skölj rucola. Skala och skiva rödlök. Stek bröd i olja.
- Potatispuré: Häll av potatisvattnet och låt potatisen ånga av i någon minut. Finhacka persilja och dragon. Mosa potatisen och blanda med creme fraiche, örter, vinäger och smör. Smaka av med salt och peppar.
- Servera: Skiva flanksteken tunt rakt över fibrerna. Lägg brödet i botten på en tallrik. Sedan ruccola, rödlök och pickles. Lägg köttskivor över. Sist skedar du över köttskyn. Servera med potatispuré bredvid.
Kockens kommentar
Laga gärna egen mörk buljong, se länk nedan.