Toscapaj
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 10

 

Kockskolan:

 

Om söt pajdeg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Toscapaj

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 526

Kcal / portion: 663

GBR (GI) / port: 5

Recept: 6632 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 38%

Kolhydrater: 36%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 126 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om söt pajdeg > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim )

  1. Sätt ugnen på 175ºC. Skålla och skala mandel.
  2. Pajdeg: Smält matfett och låt det svalna.
  3. Blanda mjöl med bakpulver i en bunke. Tillsätt smöret, socker och mjöl, lite i taget under omrörning. Knåda snabbt ihop till deg.
  4. Tryck ut degen i pajform.
  5. Grädda i nedre delen av ugnen i 20-30 minuter. Ta ut och låt svalna något.
  6. Glasyr: Blanda smör, socker, vetemjöl och mjölk i en kastrull och låt sjuda på svag värme tills trögflytande. Låt svalna något.
  7. Paj: Häll smeten över pajen och sätt tillbaka in i ugnen 5-10 minuter tills glasyren fått lite färg. Låt svalna. Lossa försiktigt tårtan från formen.

Kockens kommentar

Toscapaj är en variant av klassisk Toscakaka som består av sockerkaksdeg med mandelglasyr (se dito recept". "Tosca" innebär i allmänhet finbröd med segt mandeltäcke. Smeten har sitt ursprung från orienten, då med honung i stället för socker och var välkänd i Schweiz i mitten av 1800-talet. 

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem