Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 181

Kcal / portion: 95

GBR (GI) / port: 1
Recept: 949 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 9%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (30 min )
- Ädelosten skall vara rumsvarm.
Rulla osten i plastfolie till en rulle, ca 3 cm tjock. - Skala, kärna ur och skär päronet i klyftor.
Koka päronklyftorna i glögg och socker i en kastrull i cirka 10 min tills de är mjuka.
Låt klyftorna svalna i lagen. - Krossa pepparkakor.
Rulla ostrullen i smulorna.
Skär rullen i små ”stubbar”. - Toppa med päronklyftor och blekselleriblad.
Kockens kommentar
Markus Aujalay utnämndes till Årets Kock i Sverige år 2004. Han har tagit fram ett antal spännande glöggtillbehör till BLOSSA glögg, varifrån detta recept hämtats.