
Hasselsmörbakad laxfilé
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 198

Kcal / portion: 1068

GBR (GI) / port: 15
Recept: 4273 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 13%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%
Olivolja 0.5 dl 9%
Salt 0%
...
![]()
Skapat av
Anne, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Kärna ur paprika och skär i bitar. Skala och hacka vitlök. Riv citronskal.
- Hetta upp en torr panna och rosta nötterna några minuter utan att bränna dem. Lägg åt sidan.
- Koka bulgur enligt anvisning på förpackning.
- Hetta upp olja i stekpannan. Lägg i paprika och vitlök och fräs i ett par minuter tills mjukt, utan att bränna.
- Lägg över i matmixer den stekta vitlökspaprikan, hasselnötter, basilika och citronskal. Salta och peppra. Grovmixa.
- Häll lite olja i en ugnssäker form. Dela laxen i kuber och lägg i formen. Fördela hasselmixet på laxen. Lägg tomaterna bredvid. Sätt in i ugnen i 6-7 minuter.
- När bulguren är klar, pressa citron över och tillsätt lite olivolja. Blanda.
Kockens kommentar
Laxen passar att servera som förrätt utan bulgur, eller på ett buffébord.Fisk
- Gravad, rimmad fisk
- Ceviche
- Inkokt fisk
- Kokt fisk, fiskbullar
- Lutfisk
- Pannstekt, halstrad laxfisk
- Pannstekt, halstrad vitfisk
- Pannstekt strömming, makrill
- Fiskburgare
- Ugnslagad laxfisk
- Ugnslagad vitfisk
- Vitfiskgratäng, låda
- Grillad och rökt fisk
- Friterad fisk
- (Sillrätter, SOS >)
- (Fisksoppa, gryta >)