Hasselsmörbakad laxfilé
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Olivolja

0.5 

dl

Salt

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Hasselsmörbakad laxfilé

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 198

Kcal / portion: 1068

GBR (GI) / port: 15

Recept: 4273 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 13%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 539 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%

Olivolja 0.5 dl 9%

Salt 0%

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (30 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Kärna ur paprika och skär i bitar. Skala och hacka vitlök. Riv citronskal.
  3. Hetta upp en torr panna och rosta nötterna några minuter utan att bränna dem. Lägg åt sidan.
  4. Koka bulgur enligt anvisning på förpackning.
  5. Hetta upp olja i stekpannan. Lägg i paprika och vitlök och fräs i ett par minuter tills mjukt, utan att bränna.
  6. Lägg över i matmixer den stekta vitlöks­paprikan, hasselnötter, basilika och citronskal. Salta och peppra. Grovmixa.
  7. Häll lite olja i en ugnssäker form. Dela laxen i kuber och lägg i formen. Fördela hasselmixet på laxen. Lägg tomaterna bredvid. Sätt in i ugnen i 6-7 minuter.
  8. När bulguren är klar, pressa citron över och tillsätt lite olivolja. Blanda.

Kockens kommentar

Laxen passar att servera som förrätt utan bulgur, eller på ett buffébord.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem