Mördegskakor grundrecept
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Kakor: 50

Om kavlade kakor >

 

 

Om mördegskakor >

 

 

Så bakas mördegskakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Mördegskakor grundrecept

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 499

Kcal / portion: 56

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2787 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 30%

Kolhydrater: 52%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 11 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om kavlade kakor > Äts ej

Om mördegskakor > Äts ej

Så bakas mördegskakor > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim + 1 tim )

Skall degen användas till kavlade kakor används ingredienser = Till kavlade kakor.

  1. Blanda: Lägg mjöl i bunke eller på bakbord. Gör en grop i mitten. Tillsätt kallt matfett som delats i mindre bitar och socker (samt ägg om degen skall användas till kavlade kakor). Tillsätt smaksättare beroende på kakalternativ.
  2. Arbeta snabbt samman degen med händerna. Man kan också använda matberedare. Plasta in degen och lägg i kylskåpet cirka 1 timme.
  3. Baka ut degen enligt respektive kaksort och lägg på smord plåt eller bakplåtspapper. Arbeta i omgångar med en del av degen i taget lagom till en kakplåt. Låt övrig deg vänta i kylskåpet.
  4. Grädda kakorna 8-10 minuter (kavlade 5-7 minuter) mitt i ugn 175-200°C. Kakorna ska knappt få färg, men vara genomgräddade. Låt dem svalna på plåten och för sedan över dem till ett galler.
  5. Garnering: Kavlade kakor kan glaseras med uppvispat ägg eller äggvita och garneras med pärlsocker, hackad mandel, sylt eller på annat sätt.
  6. Förvaring: Lägg i tättslutande burk. Bör ätas inom 2 veckor. Kan frysas i 6 månader.

Kockens kommentar

Mördeg är grunden till många småkakor (läs mer > Om småkakor). Sådan deg kan vara med eller utan ägg. Utan ägg passar till småkakor som inte kavlas, med ägg till kavlade småkakor. Läs mer, klicka på > Om kavlade kakor.

Alternativ

Kanelhjärtan

Milanostänger

Bondkakor

Finska pinnar

Kolakakor

Chokladdrömmar

Karl XII:s kringlor

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem