Karljohans smörgås
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Salt och svartpeppar

 

 

Vitt matbröd

4.0 

skivor

Persilja till garnering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Karljohans smörgås

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 175

Kcal / portion: 162

GBR (GI) / port: 4

Recept: 649 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 7%

Kolhydrater: 20%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 93 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Salt och svartpeppar 0%

Vitt matbröd 4.0 skivor 48%

Persilja till garnering 0%

...

Skapat av
Petter, Kockskolan

Tillagning (15 min )

  1. Rensa svampen, men skölj den inte. Skär bort ytskiktet på den nedre delen av foten och skär bort maskangripna delar. Skiva svampen.
  2. Hetta upp smör i stekpanna på medelvärme. Stek svampen lätt några minuter tills den fått lite färg.
  3. Rosta brödskivor. Lägg på svampen. Garnera med lite hackad persilja.

Kockens kommentar

Färskstekt karljohansvamp (stensopp) påminner faktiskt i konsistens och smak om pilgrimsmusslor. Denna svamp är underskattad i Sverige och merparten av denna svamp exporteras torkad till främst Italien, där den ses som en delikatess.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem