
Karljohans smörgås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 175

Kcal / portion: 162

GBR (GI) / port: 4
Recept: 649 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 7%
Kolhydrater: 20%
Fibrer: 3%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (15 min )
- Rensa svampen, men skölj den inte. Skär bort ytskiktet på den nedre delen av foten och skär bort maskangripna delar. Skiva svampen.
- Hetta upp smör i stekpanna på medelvärme. Stek svampen lätt några minuter tills den fått lite färg.
- Rosta brödskivor. Lägg på svampen. Garnera med lite hackad persilja.
Kockens kommentar
Färskstekt karljohansvamp (stensopp) påminner faktiskt i konsistens och smak om pilgrimsmusslor. Denna svamp är underskattad i Sverige och merparten av denna svamp exporteras torkad till främst Italien, där den ses som en delikatess.