Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 205

Kcal / portion: 569

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2274 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 19%
Fett: 8%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Romansallat 8.0 blad 0%
Soltorkade tomater 1.0 dl 3%
Basilika 1.0 kruka 0%
...
![]()
Skapat av
Kronfågel
Tillagning (20 min )
- Sätt ugnen på 90°C.
- Blanda alla ingredienser till parmesancremen. Smaka av med salt och peppar. Strimla torkade tomater.
- Krydda kycklingfiléerna med salt och peppar. Hetta upp en stekpanna. Tillsätt olja och smör. Bryn kycklingen på bägge sidor. Lägg på en ugnsplåt.
- Stek i ugnen 20-30 minuter beroende på storlek. Använd gärna stektermometer. Stick in i den tjockare delen av bröstet. När temperaturen har nått 65°C så är kycklingbröstet färdigt. Testa gärna de övriga bitarna också så att du är säker på att alla har nått samma temperatur. Låt dessa kallna. Skär sedan i 4 bitar på längden.
- Stek bröden hastigt i en torr het stekpanna. Lägg ut på en skärbräda eller ren bänk.
- Stryk på ett lager med parmesancreme. Lägg på salladsblad, tomater, basilika och kycklingskivorna. Rulla ihop. Smaklig måltid!