Damper bread, australiskt bakpulverbröd
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal bröd: 1

Om bakpulverbröd >

 

 

Om scones >

 

 

Brödhistoria >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Damper bread, australiskt bakpulverbröd

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 293

Kcal / portion: 3836

GBR (GI) / port: 509

Recept: 3836 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 3%

Kolhydrater: 57%

Fibrer: 3%

Portionsvikt: 1307 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Om bakpulverbröd > Äts ej

Om scones > Äts ej

Brödhistoria > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (45 min + 1 tim )

Se film, klicka på "bcfautralia" under bilden ovan.

  1. Gör upp en brasa och låt brinna ner till glödande aska. Kan också bakas i grill eller i ugn 220°C.
  2. Deg: Blanda ingredienserna till en deg och forma till en plattrund bulle. Snitta ett kryss i toppen.
  3. Grädda: Lägg brödet på askglöden och peta upp glöd runt brödet. Alternativt på grillen eller i ugn. Gräddas i 25 minuter i het ugn (220°C), varefter värmen sänks till 175°C och gräddas i ytterligare 5-10 minuter.
  4. Brödet är klart när gyllenbrunt och låter ihåligt när man knackar på undersidan.

Kockens kommentar

Brödet bakas på mjöl, mjölk och/eller vatten, med eller utan smör, salt och jäsmedel som kan vara bikarbonat eller bakpulver. Självjäsande mjöl ("kakmjöl") är praktiskt för campare. Adra ingredienser kan ingå, till exempel ägg som i filmen (för att han hittat ett ägg).

Damper bread (eng. damper = spjäll) är ett klassiskt australiskt bröd liknande engelska scones med influens från aboriginernas "bush bread" som bakades på askglöd efter en brasa (läs mer > Brödhistoria). Damper bread bakades av nybyggarna från Europa och är numera ett populärt campingbröd.   

Alternativ

Klassiska scones

Campingbröd

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem