Scones bakad med kesella
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Halvstora scones: 4

Kockskolan:

 

Om bakpulverbröd >

 

 

Om scones >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Scones bakad med kesella

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 339

Kcal / portion: 401

GBR (GI) / port: 20

Recept: 1606 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 15%

Kolhydrater: 39%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 118 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:
Kockskolan:

Om bakpulverbröd > Äts ej

Om scones > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt smör och knåda degen med fingrarna så att den blir smuligt. Tillsätt kesella och rör snabbt ihop.
  3. Dela degen i portionsdelar och forma till bullar. Platta ut bullarna på bakplåtspappersklädd plåt.
  4. Grädda i cirka 10 minuter.

Kockens kommentar

Att tillföra kesella i receptet ger saftigare scones. För en nyttigare scones kan man byta ut smör mot 1 dl lättfil samt använda mager kesella. Läs mer > Om scones.

Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakade scones 30-35% (lätt tort bröd). Cirka 20 cl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.

Passar till

Scones - grundrecept

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem