
Köttfärsspett med äppeltzatziki och bulgursallad (GI-recept) ¤
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 178

Kcal / portion: 589

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2358 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 9%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Läs om GI-metoden > Äts ej
Läs om GB/GBR > Äts ej
Läs om GI-bluffen? > Äts ej
...
![]()
Skapat av
Ulrika
Tillagning
- Sätt ugnen på 200ºC. Blanda alla ingredienser till biffarna i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Forma till avlånga biffar. Trä upp på spett. Sätt in i ugnen cirka 15 minuter eller tills biffarna är genomstekta.
- Koka bulgur enligt anvisning på paketet. Skär bort kärnhuset på äpple. Tärna i mindre bitar. Tärna gurka.
- Lägg bulgurn i en bunke. Tillsätt äpple, gurka och oliver. Blanda om. Smaka av med salt och peppar.
- Skär bort kärnhus på äpplen. Riv grovt. Häll yoghurt i en skål. Rör ner äpplena. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
GBR 8 = medel. Portionsvikten är extremt låg, främst för att traditionella tillbehör tagits bort. Låga portionsvikter ger viktminskning (!).Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.