Köttfärsspett med äppeltzatziki och bulgursallad (GI-recept) ¤
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Läs om GI-metoden >

 

 

Läs om GB/GBR >

 

 

Läs om GI-bluffen? >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Köttfärsspett med äppeltzatziki och bulgursallad (GI-recept) ¤

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 178

Kcal / portion: 589

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2358 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 9%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 331 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Läs om GI-metoden > Äts ej

Läs om GB/GBR > Äts ej

Läs om GI-bluffen? > Äts ej

...

Skapat av
Ulrika

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 200ºC. Blanda alla ingredienser till biffarna i en bunke. Smaka av med salt och peppar. Forma till avlånga biffar. Trä upp på spett. Sätt in i ugnen cirka 15 minuter eller tills biffarna är genomstekta.
  2. Koka bulgur enligt anvisning på paketet. Skär bort kärnhuset på äpple. Tärna i mindre bitar. Tärna gurka.
  3. Lägg bulgurn i en bunke. Tillsätt äpple, gurka och oliver. Blanda om. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär bort kärnhus på äpplen. Riv grovt. Häll yoghurt i en skål. Rör ner äpplena. Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

GBR 8 = medel. Portionsvikten är extremt låg, främst för att traditionella tillbehör tagits bort. Låga portionsvikter ger viktminskning (!).Alla recept på hemsidan GI-beräknas automatiskt. Gå in på en receptgrupp och sortera enligt GBR/GI så radas all recept upp från lägsta till högsta värde.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem