Zucchiniplättar med räkor och dill
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Vetemjöl

1.0 

dl

Ägg

2.0 

styck

Olivolja

3.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Zucchiniplättar med räkor och dill

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 80

Kcal / portion: 315

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1259 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 4%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 394 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Vetemjöl 1.0 dl 17%

Ägg 2.0 styck 10%

Olivolja 3.0 msk 27%

...

Skapat av
Norsk Fisk

Tillagning (30 min )

  1. Skär bort ändarna på zucchini. Riv grovt på rivjärn eller i en matberedare. Lägg zucchinin på en ren kökshandduk och strö över lite salt. Låt stå och dra ur sig vätska i cirka 30 minuter.
  2. Tina räkor, om frusna. Hacka dem. Skiva salladslök tunt. Skala och finhacka vitlöksklyfta. Finhacka dill. Riv skal på citron. Finriv parmesan.
  3. Krama ur zucchinin väl. Lägg i en rymlig bunke. Tillsätt resten av ingredienserna. Blanda ihop till en jämn smet. (Det går lättast med händerna så att inte mjölet klumpar sig).
  4. Hetta upp en stekpanna, gärna av teflon eller liknande, med olivolja. Klicka ut smet med en sked, och stek plättarna i cirka 2 minuter på varje sida tills de har fått fin färg. Låt rinna av lite på hushållspapper.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem