
Chèvreöverbakade rödbetor
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 217

Kcal / portion: 830

GBR (GI) / port: 7
Recept: 3319 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 16%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim )
- Koka rödbetorna med skalet på i saltat vatten på medelvärme i cirka 25 minuter. Stick en gaffel i en rödbeta, om den trillar av är de klara. Koka de stora något längre.
- Lägg rödbetorna att svalna i kallt vatten. Skrapa av skalet och skär dem i tunna skivor. Lägg skivorna i en smord ugnsform.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Ringla olivolja över rödbetorna och strö över fingersalt. Smula över chèvre och ringla över rikligt med honung. Avsluta med ett lager av pinjenötter.
- Ställ in formen högt upp i ugnen och låt grädda tills osten har smält och pinjenötterna har fått en fin gyllenbrun färg (tar cirka 10 minuter).
- Tag ut och servera rödbetorna tillsammans med rucolasallad.