Chèvreöverbakade rödbetor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

 

Kockskolan:

 

Så ugnslagas rotfrukter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Chèvreöverbakade rödbetor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 217

Kcal / portion: 830

GBR (GI) / port: 7

Recept: 3319 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 16%

Kolhydrater: 11%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 382 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så ugnslagas rotfrukter > Äts ej

...

Skapat av
Sofia

Tillagning (1 tim )

  1. Koka rödbetorna med skalet på i saltat vatten på medelvärme i cirka 25 minuter. Stick en gaffel i en rödbeta, om den trillar av är de klara. Koka de stora något längre.
  2. Lägg rödbetorna att svalna i kallt vatten. Skrapa av skalet och skär dem i tunna skivor. Lägg skivorna i en smord ugnsform.
  3. Sätt ugnen på 225°C.
  4. Ringla olivolja över rödbetorna och strö över fingersalt. Smula över chèvre och ringla över rikligt med honung. Avsluta med ett lager av pinjenötter.
  5. Ställ in formen högt upp i ugnen och låt grädda tills osten har smält och pinjenötterna har fått en fin gyllenbrun färg (tar cirka 10 minuter).
  6. Tag ut och servera rödbetorna tillsammans med rucolasallad.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem