Saffranscouscous med honungsglacerade grönsaker
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Honung flytande

2.0 

msk

Olivolja

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Saffranscouscous med honungsglacerade grönsaker

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 541

GBR (GI) / port: 9

Recept: 2166 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 1%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 2%

Portionsvikt: 606 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Honung flytande 2.0 msk 6%

Olivolja 2.0 msk 10%

Salt och peppar 0%

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Ansa fänkål, skala lök. Grovskär i bitar. Lägg i långpanna. Häll över lite olja. Sätt i ugn cirka 15 minuter.
  3. Dela aubergine på längden och skiva. Ansa squash och paprika. Skär i bitar. Blanda med grönsakerna i långpannan.
    Häll på lite olja och honung, salta och peppra. Sätt i ugn cirka 45 minuter, vänd runt någon gång. Grönsakerna skall ha mjuknat, fått färg.
  4. Couscous: Blanda couscous och saffran i en skål. Koka upp vatten med lite olja och salt. Häll vattnet på couscousen, låt stå 15 minuter. Rör om och blanda ner grönsakerna.

Kockens kommentar

Andra grönsaker och rotfrukter kan användas. Rotfrukter behöver längre stektid och tas med i första omgången i ugnen.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem