Kalljästa grahamsfrallor
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal frallor: 8

Så bakas ljust bröd >

 

 

Om kalljäsning bröddeg >

 

 

Så rundrivs deg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Kalljästa grahamsfrallor

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 276

Kcal / portion: 213

GBR (GI) / port: 13

Recept: 1706 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 6%

Kolhydrater: 48%

Fibrer: 4%

Portionsvikt: 77 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

Så bakas ljust bröd > Äts ej

Om kalljäsning bröddeg > Äts ej

Så rundrivs deg > Äts ej

...

Skapat av
Anne, Kockskolan

Tillagning (30 min + 8 tim )

  1. Deg: Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten. Rör om tills jästen löst sig.
  2. Tillsätt salt, olja, och mjöl. Knåda degen och rundriv (forma) till frallor. Lägg frallorna på en liten plåt. Täck med plastfilm.
  3. Sätt in i kylskåp över natt. Max 12 timmar.
  4. Nästa dag: Sätt ugnen på 250°C.
  5. Grädda frallorna i 10 minuter.

Kockens kommentar

Små grahamsfrallor passar utmärkt som kuvertbröd. Läs mer > Om kuvertbröd.

Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat ljust bröd är runt 35%. Cirka 10 cl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.

Passar till

Frallor - grundrecept

Portionsbröd med fullkorn

Morotsbröd

Franskbröd, småfranska

Grahamsfrallor med sirap

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem