
Sparrissoppa med parmagrissini
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 62

Kcal / portion: 270

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1079 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 4%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Vispgrädde 1.0 dl 33%
Sesamgrissini 4.0 styck N/A
Parmaskinka skivad 8.0 skivor 22%
...
![]()
Skapat av
sofiemariastenberg
Tillagning
- Bryt av och ta bort den nedre, träiga delen av sparrisen och skär stjälkarna i cirka 1 cm långa bitar. Lägg topparna för sig.
- Fräs sparris och lök i smör utan att det tar färg, späd med vin, buljong och matlagningsgrädde. Låt sjuda cirka 10 min. Mixa soppan.
- Koka sparristopparna i lättsaltat vatten 2-3 min.
- Linda parmaskinka runt grissinistängerna.
- Vispa grädden och vänd ner den i soppan vid servering.
- Lägg ner sparristopparna och servera grissini till.