
Helstekt lammrack med potatis- och purjotimbal
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 76

Kcal / portion: 467

GBR (GI) / port: 5
Recept: 1867 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 2%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Schalottenlök 3.0 styck 3%
Köttbuljong avfettad 8.0 dl 3%
Timjan torkad 1.0 msk 0%
...
![]()
Skapat av
Molyz7
Tillagning
- Sätt ugnen på 180°. Blanda samman olja, timjan, salvia, rosmarin, peppar och pressad vitlök till marinad och låt köttet marinera i ca 1 timme. Ugnsstek det sedan i ca 20 minuter. Håll köttet varmt i folie, dela racksen precis före servering i kotletter med ben.
- Potatistimbal
Skala, strimla och skölj potatisen, låt vattnet rinna av. Ansa, skölj och strimla purjolöken. Bryn potatisen på hög värme, blanda ner purjo och efterstek några minuter. Krydda med salt och peppar och fyll fyra smorda portionsformar med potatisblandningen. Håll dem varma och stjälp upp dem precis före servering. - Timjansky
Finhacka schalottenlök och fräs den i smör. Häll på buljong och låt det koka ihop till hälften. Sila av skyn och krydda med timjan, salt och peppar. Koka sockerärterna hastigt i lättsaltat vatten och strimla paprikan. Servera grönsakerna till köttet och timbalen, skyn serveras för sig. - Från recept.nu