
Lammsteksbiffar med blomkål och broccoli
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 83

Kcal / portion: 527

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2109 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 3%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 2%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Ingredienser
Potatis 600.0 gram 19%
Blomkål helt huvud 1.0 huvud 9%
Broccoli färsk 1.0 huvud 4%
...
![]()
Skapat av
Petter, Kockskolan
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skär köttet i portionsbitar, salta, peppra. Skala potatis. Skiva svampen tunt.
- Bryn köttet runt om någon minut på var sida i matfett på hög värme i panna.
- Lägg köttet i smord ugnssäker form och sätt in i ugnen 15-20 minuter. Tag ut och låt köttet vila 5 minuter.
- Koka samtidigt potatis i lättsaltat vatten.
- Koka blomkål och broccoli i lättsaltat vatten i cirka 10 minuter.
- Sås: Vispa ihop grädde, fond, tomatpuré och låt koka ihop till tjockare konsitens. Tillsätt svamp. Salta och peppra.