
Pias lammgryta med paprikaris
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 61

Kcal / portion: 384

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2302 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 1%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet
Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem
Tillagning (1 tim 15 min )
- Bräsera: Skär köttet i bitar. Bryn det runtom i en stor stekkastrull eller gryta på medelhög värme med lite matfett i cirka 5 minuter.
- Tillsätt vatten+fond och rödvin. Skiva purjolök och morot och tillsätt. Låt sjuda under lock i 30 minuter.
- Kärna ur paprikan och skär i bitar. Tillsätt tomater och hälften av paprikan. Tillsätt timjan, salta och peppra. Sjud i ytterligare 30 minuter, tills köttet är riktigt mört och faller i bitar.
- Koka ris enligt anvisning på förpackning.
- Finhacka resten av paprikan och stek den i matfett på medelvärme i cirka 2 minuter. Blanda med det färdiga riset.
Kockens kommentar
Variera grytan med olika grönsaker eller rotfrukter. Variera smaksättning med t.ex. lite soja, paprikapulver eller andra örtkryddor. Lyxa till det med att tillsätta grädde eller crème fraiche.