Pias lammgryta med paprikaris
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

 

Kockskolan:

 

Om bräsering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Pias lammgryta med paprikaris

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 61

Kcal / portion: 384

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2302 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 1%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 627 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Om bräsering > Äts ej

...

Skapat av
Pia, Kockskolan

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Bräsera: Skär köttet i bitar. Bryn det runtom i en stor stekkastrull eller gryta på medelhög värme med lite matfett i cirka 5 minuter.
  2. Tillsätt vatten+fond och rödvin. Skiva purjolök och morot och tillsätt. Låt sjuda under lock i 30 minuter.
  3. Kärna ur paprikan och skär i bitar. Tillsätt tomater och hälften av paprikan. Tillsätt timjan, salta och peppra. Sjud i ytterligare 30 minuter, tills köttet är riktigt mört och faller i bitar.
  4. Koka ris enligt anvisning på förpackning.
  5. Finhacka resten av paprikan och stek den i matfett på medelvärme i cirka 2 minuter. Blanda med det färdiga riset.

Kockens kommentar

Variera grytan med olika grönsaker eller rotfrukter. Variera smaksättning med t.ex. lite soja, paprikapulver eller andra örtkryddor. Lyxa till det med att tillsätta grädde eller crème fraiche.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem