Fransk omelett med konjak  (efterrätt)
Lägg i inköpslistan Lägg i inköpslistan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 1

 

Kockskolan:

 

Så steks ägg, omelett >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 

Fransk omelett med konjak (efterrätt)

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 264

Kcal / portion: 420

GBR (GI) / port: 0

Recept: 420 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 21%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

Portionsvikt: 159 gram

Bli medlem i Dietkokboken.se för att se hela receptet

Som medlem får du tillgång till hela databasen med recept som är Gi- kalori- och näringsberäknade. Du kan även automatberäkna dina egna recept. Läs mer om vad som ingår, Bli medlem

Ingredienser

Visa:

 

Kockskolan:

Så steks ägg, omelett > Äts ej

...

Skapat av
Kockskolan

Tillagning (20 min )

  1. Hacka valnötter.
  2. Knäck ägg i en bunke och vispa samman med en gaffel eller visp. Tillsätt nötter, cognac och smula ner ost. Dra ett par varv med pepparkvarn. Blanda.
  3. Stek: Hetta upp matfettet i en stekpanna på medelvärme tills det fräser. Häll i omelettsmeten, sänk värmen något. Rör försiktigt om med gaffel eller sked så att lös smet får kontakt med värmen. Arbeta utifrån kanten och inåt. Sluta med detta när smeten börjat stelna mer sammanhängande.
  4. Vänd omeletten i pannan med hjälp av en tallrik. Sänk till låg värme och grädda ytterligare någon minut, helst under lock.
  5. Lägg över på tallrik och servera genast. Servera gärna lite konjak, ost och nötter som tillbehör.

Kockens kommentar

Läs mer om omeletter > Så steks ägg.

Logga in

Användarnamn eller mailadress
Lösenord

Glömt lösenord
Bli medlem